U trendu

Atanasković: Firme pametno koriste subvencije

VALJEVO – Porodičnu firmu Matijević kreveti obišla je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković, konstatujući da ona odlično radi te da više od 70 odsto proizvodnje izvozi.

Ministarka je pohvalila društvenu odgovornost firme uz Valjeva, koja je doniraka krevete za kovid bolnicu u beogradskoj Areni.

Navodi da su od Ministarstva privrede dobijali pomoć i podsticaje, te da su ih iskoristili da povećaju proizvdnju i zaposle još radnika.

Taj se proces nastavlja, rekla je ministarka, navodeći da Matijević planira novu halu, što znači veću proizvodenju i više zaposlenih, a što je dobro za Valjevo.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da lokalna samouprava treba da obezbedimo bolje privredne uslove i bolju klimu za funkcinisanje naših privrednika. „Takođe zadatak nam je da u saradnji sa Republikom poboljšamo komunikaciju sa privrednicima, a ono što grad treba da uradi jeste da unapredi putnu i komunalnu infrastrukturu”, rekao je Gojković.

Vlasnik fabrike Branko Matijević je naveo da se njegovo preduzeće od 2004. bavi proizvodnjom kreveta, ali da postoji mnogo duže, jer je njegov otac pre toga imao stolarsku radionicu iz koje je nastala sadašnja fabrika.

“Krenuli smo sa domaćim tržištem, ali sada uglavnom izvozimo pa više od 70 odsto naše proizvodnje ode u Evropu i zemlje okruženja”, rekao je Matijević.

Naveo je da mu je Ministarstvo privrede u poslednje tri godine kroz subvencije, koje su iznosile 12,5 miliona dinara mnogo pomoglo u usavršavanju poslovanja i nabavci mašina za rad.

Zato je pozvao privrednike da konkurišu za programe koje nudi Ministarstvo i dodao da će on i ove godine konkurisati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.