U trendu

Bahtijarovič nagrađen ruskom državnom nagradom za saradnju Rusije i Srbije

BEOGRAD – Državnom nagradom Rusije, Ordenom Prijateljstva za visoki doprinos učvršćivanju saradnje između Rusije i Srbije u oblasti saobraćaja, danas je nagrađen direktor ogranka „RŽD Internešnl“ u Srbiji Mansurbek Bahtijarovič.
On je nagrađen na osnovu ukaza predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, a nagradu mu je svečano uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan – Harčenko, u prisustvu prvog zamenika generalnog direktora „RŽD“ OAD Sergeja Pavlova i drugih visokih zvanica, saopšteno je iz kompanije RŽD Internešnl.
Generalni direktor kompanije Sergej Stoljarov je rekao da je Mansurbek Bahtijarovič, stojeći na začecima rada kompanije u Srbiji, dao značajan lični doprinos uspešnoj realizaciji velikih projekata na rekonstrukciji i izgradnji železničke infrastrukture koje sprovodi RŽD Internešnl u ovoj zemlji.

„Visoka nagrada koja je dobijena danas jeste zasluženo priznanje njegovih ličnih napora, kao i efikasnog i koordinisanog rada celokupnog multinacionalnog kolektiva kompanije. Mi se s pravom ponosimo i čestitamo mu ovaj događaj“, rekao je Stoljarov.
Nagrađeni Mansurbek od 2013. godine rukovodi poslovanjem ogranka „RŽD Internešnl“ d.o.o. u Srbiji, gde je pod njegovim rukovodstvom bilo izgrađeno i modernizovano preko 250 kilometara železničke pruge u državi, uključujući liniju visoke brzine Stara Pazova – Novi Sad.

Trenutno kompanija radi na stvaranju Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar