U trendu

Divčibare dobija etno tržnicu, sportsku zonu

VALJEVO – Divčibare će ove godine dobiti Etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turisticko mesto bude lepše i modernije, narocito centar gde se nalazi postojeća pijaca. Radovi bi trebalo da pocnu u martu, a predviden rok za završetak je 30. jun 2020, prenosi eKapija.

Predracunska vrednost objekata i parternog uredenja tržnice iznosi 27.687.369,90 dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 9.000.000 dinara, Turisticka organizacija Valjevo 10.747.000 dinara, a preostali nedostajuci iznos od 7.940.369 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu.

Postojeca pijaca na Divcibarama je, kako se navodi na sajtu Grada Valjeva devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije.

Direktorka Turisticke organizacije Valjeva (TOV) Ana Markovic kaže da je uraden glavni projekat uredenja Etno tržnice u turistickom mestu Divcibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turisticke ponude reprezentativnog karaktera.

„Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, cime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domacih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uredenje prostora“, kaže Marković.

Ona najvljuje i izgradnja objekta površine 35 m2 za potrebe Turisticke organizacije, 27 objekata za prodaju domacih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet.

Urađeni su projekti za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divcibarama i projekti uredenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko-rekreativna zona, kaže Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.