U trendu

Dobitnici Povelje za izuzetnost SES Uvalić i Vujović

BEOGRAD – Savez ekonomista Srbije (SES) objavio je danas da su dobitinici ovogodišnje Povelje za izuzetnost, nagrade koja se tradicionalno dodeljuje velikanima srpske ekonomske i privredne scene, profesorka Milica Uvalić i osnivač New Frontier Grupe Branislav Vujović.

Predsednik SES Aleksandar Vlahović poručio je da je ta organizacija dodelom nagrade nastoji da doprinese popularizaciji ekonomske nauke i struke i afirmaciji pojedinaca sa istaknutim dostignućima.

U biografiji ekonomistkinje Uvalić se ističe da je ona jedna od najznačajnijih savremenih srpskih i međunarodno priznatih stručnjaka u izučavanju komparativnih privrednih sistema i ekonomija, sa fokusom na zemlje Balkana, CIE i Evropske Unije.

Doktorirala je na European University Institut u Firenci, a danas je redovna profesorka Univerziteta u Peruđi, na departmanu političkih nauka.

Bila je član UN komiteta za razvojnu politiku, predsednica evropske asocijacije za koparativne evropske studije, predsednica italijanske asocijacije za uporedne privredne sisteme.

Objavila je veliki broj članaka u prestižnim međunarodnim časopisima i nakon petooktobarskih promena bila je pomoćnica ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi SR Jugoslavije.

Vujović, osnivač i suvlasnik New Frontier Grupe, dobitnik je ovogodišnje Povelje za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta.

Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Kompaniju New Frontier Group je, zajedno sa partnerima, osnovao 2006. godine, sa sedištem u Beču. Kao direktor i, kasnije, predsednik kompanije, u fokusu angažovanja Vujovića su bile akvizicija, digitalna inovacija i poslovni modeli, stoji u njegovoj biografiji.

Grupacija je brzo rasla organski i danas posluje u 20 zemalja na pet kontinenata.

Od sredine 2020. godine Vujović obavlja nadzornu funkciju u New Frontier Group. Paralelno sa radom u kompaniji, on je angažovan kao gostujući profesor u IEDC školi menadžmenta na Bledu, kao i na PWC akademiji.

Objavio je veliki broj članaka i radova iz oblasti digitalne revolucije i digitalne ekonomije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.