U trendu

Dogovor o partnerstvu Beogradske berze i Banke Kina Srbija

BEOGRAD – Direktor Beogradske berze Siniša Krneta i predsednik izvršnog odbora Banke Kine Srbija (Bank od Ćina) Vang Lei potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju sa ciljem formiranja dugoročnih partnerskih odnosa usmerenih ka jačanju tržišta kapitala u Srbiji.
Memorandum o razumevanju će dati snažan podsticaj idejama koje donose razvoj novih investicionih alternativa kako za domaće, tako i za međunarodne investitore, saopštila je Beogradska berza.
Siništa Krneta je prilikom potpisivanja istakao da je Beogradska berza naročito ponosna na uspeh da je prva institucija u Srbiji sa kojom je Banka Kine, jedna od najvećih banaka na svetu, potpisala ovakav Memorandum.

„Zainteresovanost Banke Kine za razvoj i izdavanje novih finansijskih proizvoda na tržištu kapitala Srbije može u velikoj meri doprineti razvoju berze šireći portfolio dostupnih investicionih alternativa. Inicijalna razmena ideja u tom smislu nagoveštava početak uspešnog partnerstva“, naveo je on.
Vang Lei je izrazio zadovoljstvo povodom potpisivanja Memoranduma sa Beogradskom berzom i izrazio očekivanja da će saradnje između dve institucije značajno doprineti promociji i razvoju tržišta kapitala u Srbiji, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.