Đurić vlasnik, a oterao Veterinarski zavod u stečaj

Iako je Vrhovni sud u dva navrata osporio Draganu Đuriću kupovinu „Veterinarskog zavoda Zemun“, Agencija za privatizaciju i treći put mu je dodelila tu firmu, koji je on doveo do bankrota, piše današnja „Politika“.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Nije poznato, navodi taj list, šta će se dogoditi sa „Veterinarskim zavodom“, odnosno da li će to dugogodišnje uspešno preduzeće trajno zatvoriti svoja vrata ili će u narednim mesecima doći do reorganizacije sada već akcionarskog društva.

Jedino je sigurno da je 30. avgusta Veterinarski zavod, koji je osnovan pre 78 godina, a privatizovan pre 11 godina, gurnut u stečaj, što je praktično učinio njegov vlasnik Dragan Đurić, ocenjuje „Politika“.

Podseća i da je Đurić, koji je i doskorašnji čelnik FK Partizan, još 2005. godine kao prvi čovek Konzorcijuma „Zekstra-Bakom“ postao vlasnik 70 odsto društvenog kapitala i ove firme.

„Sudbina oko 90 radnika, ali i kuće koja se bavila proizvodnjom hrane za životinje, veterinarskih lekova i vakcina, od sada je u rukama poverilaca, a ceo plan daljeg “poslovanja“ i upravljanja preduzećem na sebe je preuzeo stečajni upravnik Dragan Peković“, navodi Politika.

Slučaj zavoda mu je, kako tvrdi, dodelio sud.

Stečaj je otvoren 30. avgusta, a da li će u toku stečajnog postupka biti donet plan reogranizacije zavoda ili će biti proglašen bankrot, za sada je rano govoriti, rekao je Perković za Politiku dodajući da o tome tek treba da odlučuju svi poverioci koji puno i potražuju, a ne stečajni upravnik, zaposleni ili sud.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je pre dve godine optužnicu protiv Đurića, tada predstavnika UO „Veterinarskog zavoda“ i još šestoro okrivljenih. Razlog je ugovaranje i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva, čime je oštećena pančevačka Azotara. Tužilastvo je preciziralo da je u budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara prodajom đubriva „Veterinarskom zavodu“.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Balkan

    Ma covek zna posao, lepo kupis povoljno jer si neko i nesto, onda to upropastis, uzmes pare a mozda i ne vratis, drzava ti sve oprosti i jos tri puta potvrdjuje da si vlasnik. Ma divota, moracu da se uclanim u neku partiju kako bih boje ziveo a mozda tako dodjem i do neke uslovno receno propale firme pa onda uzmes kredite koje ne vratis, upropastis firmu a pare zadrzis, ma idi begaj fenomelno je raditi sa partijskom knjizicom i ulaganjem u partiju.

Ostavite komentar