U trendu

Kargo (CarGo): U novu godinu sa više od 800.000 članova

Udruženje Kargo (CarGo) saopštilo je danas da u novu godinu ulazi sa više od 800.000 članova, od čega je najveći deo mladih ljudi, koji još nisu punoletni.

Predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić rekao je da „niko ne može da pobedi mlade koji, ne samo da aktivno učestvuju u radu udruženja, već i podržavaju inovacije“.  

On je rekao da je nagrada koju je dobio od Srpske asocijacije menadžera (SAM) za menadžera godine upućena na njegovo ime, a da se „zapravo odnosi na sve mlade“.

„Hvala svim mladim ljudima, kojih ima najviše u našem udruženju i koji su naša pokretačka snaga. Mladi od 16 do 18 godina u našem udruženju podržavaju inovacije i zbog njih imamo snage da se borimo protiv kartela“, rekao je Vučić emisiji Infobiz.

Dodao je da udruženje „njima daje primer da ostanu u Srbiji i da se bore“.

„Ova nagrada je i za sve njih i sve nas koji smo odlučili da ostanemo i ne odustanemo od Srbije“, rekao je Vučić.

Rezimirajući 2019. godinu Vučić je rekao da je prošle godine morao da napusti dodelu nagrada SAM jer je udruženju tada oduzet prvi automobil, koje ni do danas nije vraćen.

Udruženju je, prema njegovim rečima, posle toga oduzeto još deset automobila, a bilo je i napada na njegove članove.

„Bilo je napada na naše članove, od pljuvanja po kombijima za osobe sa invaliditetom, pa sve do guranja jednog od članova sa mosta i fizičkih napada taksi kartela, ali i hapšenja članova bez osnova i zakona“, rekao je on.

Govoreći o problemima koje je Kargo imao sa ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović i taksi udruženjima, Vučić je rekao da je „zajednički cilj Mihajlović i taksi kartela sprečavanje razvoja inovativnih rešenja, a time i ugnjetavanje mladih ljudi“.

„Pritiskom na Kargo želeli su da pošalju poruku da ne možeš da radiš, ako nisi tražio dozvolu taksi kartela. Podnosili smo i krivične prijave protiv ministarke Mihajlović i njenih saradnika, imali različite pravne inicijative i ocene ustavnosti“, rekao je Vučić i dodao da „inspekcije svakodnevno otežavaju rad, ali da takav pritisak još više jača uduženje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.