U trendu

Kineski premijer sastao se s privrednicima iz zemlje i inostranstva

Kineski premijer Li Ćijang sastao se u četvrtak sa kineskim i stranim privrednicima, koji prisustvuju Boao forumu u južnoj kineskoj provinciji Hainanu, kojima je izrazio zahvalnost zbog podrške razvoju Kine, kao i njihovom pozitivnom doprinosu.

„Sve vrste preduzeća, uključujući preduzeća koja se finansiraju iz inostranstva, doprinela su brzom ekonomskom rastu Kine i dugoročnoj socijalnoj stabilnosti“, rekao je Li, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Li je izrazio nadu da će svi preduzetnici igrati vodeću ulogu u jačanju samopouzdanja i poboljšanju očekivanja i rekao da se opšti pravac reformi i otvaranja Kine, kao i čvrsta osnova njenog ekonomskog razvoja neće promeniti.

„Treba napomenuti da se, uprkos trenutnim poteškoćama, istorijski trend ekonomske globalizacije neće promeniti, čvrste osnove ekonomskog razvoja Kine se neće promeniti, opšti pravac reformi i otvaranja neće se promeniti, a izuzetne snage ogromnog kineskog tržišta i kompletnog industrijskog sistema neće se promeniti“, rekao je.

Li je rekao da će stabilan napredak kineske modernizacije doneti više poslovnih mogućnosti i razvojnih dividendi zemljama širom sveta, i ubrizgati veliku izvesnost u globalnu ekonomiju.

Premijer je rekao da će kineska vlada nastaviti da pruža unapređeno okruženje i bolje usluge za razvoj raznih preduzeća.

„Kina će nastaviti da održava relativnu stabilnost u svojoj makro politici, preuzeti veću inicijativu za usklađivanje visokostandardnih međunarodnih ekonomskih i trgovinskih pravila i podsticanje biznisa svetske klase okruženja koje je tržišno orijentisano, zasnovano na zakonu i internacionalizovano. Kina je uvek pridavala veliki značaj privlačenju i korišćenju stranih investicija“, rekao je Li.

Kineski premijer je rekao da će Kina dodatno olakšati pristup tržištu, proširiti globalno orijentisanu mrežu oblasti slobodne trgovine visokog standarda i postignut solidan napredak u promovisanju visokokvalitetnog razvoja Inicijative ’Pojas i put’.

Privrednici su kazali da su voljni da temeljno učestvuju u promovisanju visokokvalitetnog razvoja Kine, povećaju investicije u Kini, ojačaju saradnju sa Kinom na više polja, i ostanu posvećeni svom dugoročnom razvoju u Kini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.