U trendu

Knežević i Čadež o saradnji privrede i države

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarali su danas o poboljšanju saradnje privrede i države kako bi se povećali privredni rast i razvoj.

Knežević je uoči sastanka novinarima rekao da je saradnja i do sada bila dobra, ali da je treba podići na još bolji nivo.

Prema njegovim rečima, na državi je da obezbedi politički mir i stabilnost, a sve ekonomske mere koje je premijer Srbije najavio u ekspozeu, sprovešće se do kraja.

„Hoćemo na makroekonomskom nivou da nastavimo sa ekonomskim reformama i za to nam je potrebno mišljenje privrednika i infrastrukture. Hoćemo da razgovaramo sa privrednicima i da vidimo šta to najviše tišti našu malu privredu, mala i srednja preduzeća koja su najveći potencijal privrede“, rekao je Knežević.

Predsednik PKS-a Marko Čadež rekao je da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju poslovne klime, usluga privrednicima i povezivanju sa stranim tržištima.

„Ovim sastankom smo hteli da predstavimo ministarstvu viziju naše buduće saradnje. Pred nama je dobar period i puno rada sa zajedničkim ciljem da obezbedimo privredni rast i razvoj“, rekao je Čadež.

Čadež je Kneževiću predstavio jedinstven organizacioni sistem PKS-a, koji počinje da funkcioniše 1. januara 2017. godine.

„Do sada je svaka regionalna komora radila nezavisno jedna od druge, a sada postaje jedinstven sistem. Suštinski, radi se o decentralizaciji usluga, jer će privrednici moći da dobijaju usluge, da vade dokumenta i dozvole, ne samo u Beogradu, već bilo gde u Srbiji, ali i elektronski“, rekao je Čadež.

Knežević i Čadež su najavili da će ubuduće Ministarstvo privrede i PKS održavati sastanke jednom nedeljno, na najvišem nivou, kako bi saradnja bila uspešnija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.