U trendu

Kostić i Matijević odvojeno konkurišu za PKB

Miodrag Kostić i Petar Matijević potvrdili su da će biti jedan drugom konkurenti u trci za kupovinu PKB-a, prenose beogradski mediji.

Njihove kompanije su, naime, poslale odvojene ponude za privatizaciju najvećeg poljoprivrednog kombinata u Srbiji, potvrđeno je za Politiku u Ministarstvu privrede.

Kostić i Matijević su za Blic potvrdili da su ušli u trku za PKB i da su to uradili pojedinačno iako se pominjala njihova zajednička saradnja odnosno nastup oko privatizacije PKB-a.

Šta se u međuvremenu desilo, pa su se predomislili za Blic je objasnio Matijević.

„Tačno je da sam rekao da nemamo šanse protiv Arapa ili Kineza koji su hteli PKB, ali kada sam malo prespavao, razgovarao sa ljudima, raspitao se i video da neće biti tih ozbiljnjih Arapa, odlučio sam da se prijavim“, kaže Matijević.

On naglašava da nije znao da se arapska Al Dahra neće prijaviti ali da je tako nešto načuo. Iako ovo nisu konačne ponude, pa postoji mogućnost da se Al Dahra pojavi kao ozbiljan kupac, Matijević sada kaže da ga to ne brine.

Na pitanje o tome šta se dogodilo pa su on i Kostić odvojeno konkurisali, iako su planirali konzorcijum, on kaže:

„Ne možemo nas dvojica zajedno. Utrkujemo se. Videćemo ko će pre pokleknuti.

U MK grupi MIodraga Kostića potvrdili su da su zainteresovani za kupovinu PKB.

„Oslanjajući se na veliko poslovno iskustvo u oblasti agrara, MK grupa je prirodno zainteresovana za kupovinu PKB korporacije. Mi smo jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji čija je osnovna delatnost proizvodnja i trgovina opoljoprivrednim proizvodima. Sa više od 30 godina iskustva i više od 7.000 zaposlenih, svrstavamo se među najveće i najsnažnije kompanije u domaćem agraru, istakli su u Kostićevoj kompaniji, prenosi Blic.

Kako prenosi Politika, ako ostanu pri sadašnjim odlukama Matijeviću i Kostiću neće biti prvi put da ukrštaju koplja za vlasništvo nad posrnulim poljoprivrednim kombinatima. To se već dogodilo pre godinu dana kada je PIK Bečej prodavan iz stečaja.

MK grupa kupila je tada na javnoj licitaciji taj kombinat za 45,5 miliona evra i za „samo“ pola miliona evra pretekla Matijevićevu ponudu.

U ministarstvu privrede su za Politiku rekli da će uskoro izaći sa informacijama po kom modelu će biti privatizovano preduzeće PKB.

Do kraja nedelje će zvanično saopštiti koje kompanije su poslale pismo o namerama za kupovinu ovog kombinata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar