U trendu

Od EU 3,4mln evra za razvoj infrastrukture u cetiri regiona

BEOGRAD – U Regionalnom centru za usavršavanje u Smederevu danas je, u okviru programa EU PRO Plus, predstavljen javni poziv za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionu Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije za koje je EU opredelila 3,4 miliona evra.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2022, nakon čega će (u zavisnosti od traženih iznosa) biti izabrano najmanje 30 najboljih prijava.

Poziv je namenjen projektima za unapređenje javnih usluga u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, sporta, kulture, javne uprave i komunalnih usluga.

U izboru će posebna pažnja biti usmerena na poboljšanje uslova života pripadnika i pripadnica ugroženih grupa, kao i na oporavak od posledica kovida 19.

Lokalne samouprave po jednom projektu mogu da dobiju sredstva u visini od 42.000 do 170.000 evra, pri čemu je neophodno da obezbede učešće od najmanje 15 odsto ukupne vrednosti.

U slučaju da prijave projekte iz oblasti zdravstva ili socijalne zaštite, gradovi i opštine imaju pravo da na ovom pozivu učestvuju podnošenjem dva projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.