najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Okončanje privatizacije Telekoma u drugoj polovini novembra

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da se okončanje procesa privatizacije “Telekoma” očekuje u drugoj polovini novembra, a osam kompanija je zainteresovano za nacionalnog teleoperatera, prenosi dnevnik “Blic” u sutrašnjem izdanju.

Neobavezujuće ponude podnelo je osam firmi. One su otkupile tendersku dokumentaciju i sada u “Telekomu” analiziraju poslovanje, piše “Blic”.

List dodaje, pozivajući se na izvor blizak pregovaračkoj grupi za Telekom, da bi nakon toga kompanije trebalo da podnesu i obavezujuće ponude, koje bi pored same cene za otkup vlasništva trebalo da sadrže i plan investiranja i socijalni program.

Ipak, ne očekuje se da će svih osam kompanija podneti i obavezujuće ponude, a trenutno su među zainteresovanim Advent International Plc, Evropska banka za obnovu i razvoj, Mid Europa Partners LLP, Telekom Slovenje, Abu Dhabi Investment Authority, Colbeck Capital Management.

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da pregovori sa sindikatima Telekoma idu u dobrom pravcu i da se očekuje da uskoro u potpunosti budu definisani iznosi otpremnina za one koji će napustiti firmu.    

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike