Potencijalni koncesionari sledeće sedmice na aerodromu Nikola Tesla

Predstavnici pet stranih kompanija zainteresovanih za upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“ boraviće tokom naredne sedmice u Beogradu kako bi se upoznali sa detaljima poslovanja tog preduzeća, pišu „Večernje novosti“ u današnjem izdanju.

Po navodima lista, u konkurenciji za koncesiono upravljanje aerodromom su francuska kompanija „Vinci erports“, švajcarsko-francuski konzorcijum „Merdijam istern Jurop investments“, indijsko-grčki konzorcijum koga čine „GMR infrastrakčer limitid“ i „Terna“, kineski konzorcijom „Hejna er trevel servis“ i južno-korejsko-tursko-kiparski konzorcijum „Inčion internešnel erport korporejšn“.

Na pretkvalifikacioni konkurs za beogradski aerodrom ranije se javilo 27 kompanija a u drugi krug je ušlo njih pet i one bi trebale da do polovine septembra dostave obavezujuće ponude.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar aerodroma „Nikola Tesla“.

„Zvanično sve papirološki, birokratski treba da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora“, najavila je ministarka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike