U trendu

Prijave za akciju „Prijatelj porodice“ do 25. novembra

BEOGRAD – Kompanije iz Srbije mogu da se prijave za učešće u akciji „Prijatelj porodice“ do 25. novembra, a proglašenje najboljih kompanija planirano je krajem ove godine, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Akciju „Prijatelj porodice“ zajednicki organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Srbije na polju populacione politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici podstakne usklađivanje porodicnog i poslovnog života, navodi se u saopštenju.

Za priznanje „Prijatelj porodice 2018“ kompanije konkurišu dobrom praksom i standardima koje primenjuju u usklađivanju rada i roditeljstva.

Kandidati se prijavljuju popunjavanjem upitnika, elektronskim putem, na sajtu akcije „Prijatelj porodice“ – www.prijateljporodice.rs i odgovaraju na oko 60 pitanja, kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanje će dobiti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate, izgradila porodično – prijateljsko okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijuma.

Reč je o tržišno – finansijskim pokazateljima poslovanja, usvojenim standardima i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, rezultatima u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva, percepciji stručne javnosti, potrošačca i samih zaposlenih, ocenama stručnog žirija.

Metodologija izbora predstavlja kombinaciju najrazvijenijih svetskih metodologija u ovoj oblasti, prilagođenu konkretnim ciljevima, poslovnom i zakonodavnom okviru.

Izbor najuspešnijih obavlja se u tri kategorije- mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i javna preduzeća/većinski državna preduzeća.

Kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavili potrošačima i javnosti, podseća se u saopštenju.

U žiriju za nagradu su predsednik PKS Marko Cadež, ministarka bez portfelja žza demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, ministar za rad Zoran Đordević, ministar privrede Goran Knežević, Ilija Cerović, v.d. direktora Televizije Srbije, savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović, i Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.