U trendu

Šef misije MMF-a pohvalio napredak Srbije u sprovodjenju reformi

Šef misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf danas je u razgovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu pohvalio rezultate koje je Vlada Srbije postigla u 2016. godini u svim oblastima dogovorenih reformi, a posebno u fiskalnoj politici, saošteno je posle sastanka.

Vučić je zahvalio Rufu i MMF-u na podršci i posvećenosti sprovodjenju reformi u Srbiji.

Delegacija MMF-a je od danas do 6. marta u tehničkoj poseti Beogradu izmedju dve kontrole tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, sklopljenog februara 2015. godine.

Kako je saopšteno, Ruf je najavio da će MMF pružiti ekspertsku podršku Savetu Vlade Srbije za rast bruto društvenog proizvoda (BDP).

U razgovoru je ocenjeno da bi cilj Srbije trebalo da bude godišnji rast BDP-a izmedju četiri i pet procenata, a Vučić je predočio mere za rast BDP u narednom periodu.

Teme sastanka Rufa i Vučića bile su i reforma poreske politike i unapredjenje zakonodavstva kako bi se  smanjila opterećenja na zarade, kao i reforma obrazovanja i stečajnog zakonodavstva.

Razgovarano je i o restrukturiranju državnih preduzeća RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK i ocenjeno da ta preduzeća imaju bolje poslovne rezultate. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)