U trendu

Si Djinping uputio čestitku povodom otvaranja paviljona Kine na EXPO 2020. u Dubaiju

Kineski predsednik Si Djinping uputio je danas video čestitku povodom otvaranja paviljona Kine na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju.

On je rekao da je Svetska izložba u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prva takva izložba na Bliskom istoku.

„Pod sloganom ‘Povezujući umove, stvaramo budućnost’, različite zemlje predstavljaju koncepte i dostignuća ekonomskog i društvenog razvoja i jačaju dijalog i saradnju, što ima veliki značaj“, rekao je Si.

Odgovarajući na pitanje u kom pravcu bi trebalo da ide ljudsko društvo Si je naveo da Kina predlaže da ljudi iz celog sveta rade zajedno na jačanju globalnog upravljanja, te da vode razvoj kroz inovacije i da ostvare stalan napredak ka izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo.

„Kina je voljna da ojača razmenu i saradnju sa drugim zemljama, ali i da iskoristi mogućnosti za inovacije i razvoj i da uloži aktivne napore u promovisanje izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo“, rekao je kineski predsednik i poželeo uspeh Svetskoj izložbi u Dubaiju koja počinje danas i trajaće do kraja marta.

Tema Kineskog paviljona je „Izgradnja zajednice sa zajedničkom budućnošću-inovacija i mogućnost“, koja prikazuje razvojna dostignuća Kine u oblastima istraživanja svemira, informacionih tehnologija, savremenog transporta, veštačke inteligencije i pametnog života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.