U trendu

Sosijete Ženeral inicirala više 500.000 instant plaćanja

BEOGRAD – Klijenti Sosijete Ženeral banke Srbija (Societe Generale, SGS), od početka primene instant platnog sistema Narodne banke Srbije, inicirali su ukupno više od pola miliona naloga za plaćanja, koji se šalju na realizaciju u roku od nekoliko sekundi, saopšteno je danas iz te banke.

Prema sistemu koji je uvela Sosijete Ženeral banka, sve transakcije i nalozi sa iznosima do 300.000 dinara realizuju se putem instant platnog sistema, a korisnici digitalnih kanala e-banking i m-banking realizuju ih bez naknade.

Od ukupnog broja platnih naloga fizičkih i pravnih lica, koji su upućeni na instant realizaciju, najviše je poslato putem e-banking i m-banking aplikacija Sosijete Ženerale banke, oko 80 odsto, dok je putem ekspozitura na instant plaćanje poslato oko 20 odsto naloga, prema podacima SGS.

„Naša banka je od početka prepoznala sve prednosti koje sistem instant plaćanja donosi za klijente i zauzela lidersku poziciju u implementaciji i primeni ove inovacije za klijente, bilo da naloge šalju putem ekspozitura ili digitalnih kanala“, izjavio je Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora Sosijete Ženerala Srbija.

Rebić dodaje da banka u narednoj fazi očekuje dalji razvoj funkcionalnosti instant plaćanja na trgovačkim mestima, otvaranjem mogućnosti za plaćanja i mobilnim telefonima, što je još jedan vid podrške Sosijete Ženeral banke Srbija ka bezgotovinskom plaćanju.

Instant platni sistem NBS uveden je 22. oktobra i omogućava klijentima da šalju platne naloge u bilo kom trenutku, a na realizaciju transakcije se čeka svega nekoliko sekundi. Novac na računu primaoca završava svoj „put“ u realnom vremenu, a instant platni sistem radi neprekidno 24 sata, sedam dana u nedelji, 12 meseci u godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.