U trendu

Stamatović: Vlast ugrozila perspektivu i ostalih aerodroma u zemlji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je država, udovoljavajući željama koncesionara beogradskog aerodroma, dovela u opasnost i perspektivu ostalih aerodroma u Srbiji, kao što su „Morava“ kod Kraljeva ili „Ponikve“ kod Užica.

„Kako bi udovoljili koncesionaru beogradskog aerodroma, ali i nekim drugim ‘koncesionarima’ opštenarodnih dobara i državnim tajkunima da monopolistički stiču profit bez konkurencije, naprednjačke raspikuće ekspresno su preotele aerodrom u Nišu koji je bio u ekspanziji, a na šta su se, više je nego očigledno, obavezali Vučić i Brnabićeva potpisujući sa Francuzima ili njihovim arapskim ‘stejkholderima’ tajni ugovor kojim je ne samo obezbedjen monopol surčinskoj vazdušnoj luci i stopiran rad uspešnog aerodroma u Nišu, već dovedena u opasnost i perspektiva ostalih aerodroma u Srbiji“, naveo je Stamatović.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je posle, kako se izrazio, „nasilnog podržavljenja“ niškog aerodroma jedini ispravni put da se vojni deo te vazdušne luke vrati u vlasništvo Vojsci Srbije, a jedan deo i formalno ustupi rusko-srpskom humanitarnom centru.

„Izgleda da je Vučić rešio da rasproda sve što nije stigao u poslednjih deset godina, ali i da uništi ono malo zdrave ekonomije što je preostalo u Srbiji“, naveo je Stamatović.

(Beta)

2 komentara
  1. Proslav ćirilično

    Pa braćo draga zasučite rukave, radite, pa i ulažite u razvoj i napredak naših firmi. Nemojte samo kukati oni tamo sve upropastiše. Tako je bilo i pre ove vlasti …. i ništa se nismo opametili niti provrednili- pa će ostati kukanje i za sledeću vlast!

  2. Anonimni

    Lepo i tacno receno

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike