U trendu

U Ćićevcu otvoren Šalter za preduzetnike

ĆIĆEVAC – U opštini Ćićevac danas je otvoren Šalter za preduzetnike, gde svi iz malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao, mogu da dobiju besplatan savet i informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ovo je treći po redu šalter namenjen razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu. Takvi šalteri su ranije otvoreni u Trsteniku i Brusu.

Dejan Zrilić iz Sektora za razvoj preduzetništva Privredne komore Srbije istakao je da je cilj otvaranja šaltera pružanje podrške razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu i okolini.

„Želimo da ohrabrimo mlade ljude, one koje već imaju svoje kompanije i one koje žele da započnu poslovanje. Preko šaltera će u najkraćem roku moći da dobiju informacije i postojećim programima podrške, kreditnim linijama ili o potrebnim procedurama za započinjanje poslovanja“, istakao je Zrilić.

On je sa predsednicom opštine Ćićevac Mirjanom Krkić potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu, edukacijama, poslovnim susretima i svim aktivnostima koje mogu da doprinesu regionalnom razvoju privrede.

„Jedna opština je jaka koliko i privreda te opštine. Otvaranjem šaltera, naša opština, iako mala, prepoznata je kao opština sa velikim brojem privrednika i preduzetnika. Nadam se da će upravo to mesto biti jedan od pokretača bolje ekonomske razvijenosti naše opštine, a da će ga preduzetnici prepoznati kao deo svog poslovnog sistema koji se nalazi u prostorijama opštine Ćićevac“, istakla je Krkić.

Direktor PKS RPK Kruševac Maja Marković podsetila je da je ovo treći šalter u Rasinskom okrugu namenjen malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima kao vid podrške preduzetništvu i celokupnom razvoju domaće privrede.

Na teritoriji opštine Ćićevac posluju 382 privredna subjekta, registrovano je 306 preduzetnika i 76 privrednih društava, rekla je Marković i dodala da je Šalter za preduzetnike još jedan stepenik više u već dobroj saradnji između opštine Ćićevac, privrednika i komorskog sistema Srbije.

Šalteri za preduzetnike otvoreni su u 11 beogradskih opština, zatim Brusu, Bujanovcu, Kuli, Somboru, Odžacima i Trsteniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.