najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Grčkoj radnike sada isplaćuju “na ruke”

Najmanje tri kompanije u Grčkoj, međi kojima je i najveći prodajni lanac elektronskih uređaja isplaćuju zarade zaposlenima u gotovini, nakon što je u toj zemlji prošle nedelje uvedeno ograničenje podizanja novca iz banaka, kako bi se sprečio mogući kolaps bankarskog sistema.

Ovakvi potezi grčkog “Kostovolosa”, koji je u sastavu britanske kompanije “Diksons karfon”, i druga dva preduzeća odraz su domaće finansijske krize, pošto je Grčka zatvorila banke i ograničila iznos novca koji može da se podigne na bankomatima na 60 evra (66 dolara) dnevno, piše Rojters.

Kontrola kapitala je, kako navodi britanska agencija, počela da uzima svoj danak u budžetima grčkih domaćinstva i da guši normalne tokove poslovanja mnogim preduzećima.

Četiri bankarska izvora nagovestila su juče da će grčke banke ostati zatvorene najmanje do petka.

Portparolka Diksonsa kaže da je “Kotsovolos” prošle nedelje zaposlene platio “na ruke” i da iščekuje da vidi šta će biti ove sedmice.

Još dve velike kompanije koje posluju u Grčkoj takođe su deo ili cele plate zaposlenima isplatili u “kešu”, dok treća razmatra da zaposlenima ponudi sličnu opciju za sledeću isplatu krajem meseca, rekli su za Rojters izvori upoznati sa situacijom koji su želeli da ostanu anonimni.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike