U trendu

Valamar Riviera: Prihodi skočili 13 odsto

POREČ – Kompanija Valamar Riviera je u prvih šest meseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 698 miliona kuna, od čega se 663 miliona odnosi na prihode od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabeležili porast od 13 odsto.

Realizovano je više od dva miliona noćenja, što je pet odsto više u odnosu na prošlu godinu. Time je rast noćenja nastavljen već petu godinu zaredom uz povećanje prosečne dnevne cene za osam procenata, prenosi portal SEEbiz.

Ostvareni prihodi rezultat su intenzivnog investicijskog ciklusa te konsolidacije Hotela Makarska i Valamar Obertauern Hotela. Uprkos izazovnoj turističkoj sezoni i povećanju konkurentnosti pojedinih destinacija na Mediteranu, Valamar beleži dobre rezultate u prvom delu godine i to posebno u investiranim objektima što je potvrda Valamarove dugoročne strategije ulaganja u kvalitetu ponude te ulaganja u destinacije i zaposlenih.

Uplatom uloga Valamar je stekao 23,61 odsto, a PBZ Croatia osiguranje 70,83 procenata deonica Helios Farosa nad kojim je u julu ove godine uspešno okončan stečajni postupak. Planirano je da će Valamar preuzeti i upravljanje nad hotelsko turističkim objektima Helios Farosa na jesen 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.