U trendu

„Viza“ opet pravi probleme: Kupci ostavljaju pune korpe

Sudeći prema pozivima čitalaca Večernjih novosti, ponavlja se prošlogodišnja situacija, kada trgovinski sistemi za naplatu jednostavno ne prepoznaju ove kartice i ne dopuštaju da se transakcija do kraja obavi.

“Ovo je kreditna ‘viza’ kartica, unet je ispravan PIN, što je i potvrđeno, ali terminal već nekoliko puta samo izbacuje papir sa natpisom ‘neuspešna transakcija’”, požalila se Beograđanka M.S, koja je u sredu uveče pokušala da plati robu u jednom poznatom trgovinskom lancu.

Po rečima zaposlenih u prodavnici, ovo nije bio jedinstven slučaj.

“Ceo dan imamo problem sa ‘viza’ karticama, a najčešće sistem odbija kreditne kartice“, kaže kasirka u supermarketu. “Imamo još dodatnog posla, jer nam potrošači koji nemaju keša ostave svu robu na kasi“.

Dodatnu zabunu u celu priču unela je i informacija jedne banke, koja upravo ovih dana tehnički unapređuje sistem u oblasti platnih kartica, pa svoje klijente upozorava na moguće probleme u plaćanju, zaključno sa današnjim danom, 3. novembrom.

Nezvanično, bankari navode da ih ne iznenađuje novi zastoj u procesuiranju plaćanja „viza“ karticama.

“Postojali su nagoveštaji da bi se prošlonedeljni zastoji u naplati ovim karticama mogli ponoviti, ali svakako se očekuje da ti problem budu kratkotrajni”, navode sagovornici lista iz bankarskih krugova.

Generalni direktor kompanije Viza za JIE Vladimir Đorđević potvrdio je prošle nedelje da je došlo do izvesnih problema kod korišćenja „viza“ platnih kartica u pojedinim trgovinskim lancima, istovremeno najavljujući da će problem biti otklonjen u najkraćem roku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.