U trendu

Vojvodjanska banka planira veće kreditiranje poljoprivrede u 2019.

Vojvodjanska banka će ove godine biti aktivnija u kreditiranju poljoprivrede i svih kvalitetnih projekata, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Predrag Mihajlović.

On je nakon konferencije „Vojvodina u 2019.“ za agenciju Beta rekao da će Vojvodjanska banka kreditirati poljoprivredu, jer posluje u okruženju u kome je to dominantna delatnost.

„To ne znači da kreditnu podršku neće dobiti i druge delatnosti koje su se tržišno dokazale. Odobravaćemo ne samo kratkoročne, već i dugoročne zajmove“, kazao je Mihajlović.

Rast društvenog proizvoda Srbije se, kako je kazao, kreće u „pravom smeru“ i zbog toga će i Vojvodjanska banka jačati kreditnu podršku privredi.

Istakao je da je u 2018. godini privredni rast Srbije bio mnogo veći nego rast kredita u bankarskom sektoru, pa je plan da banka jača kreditnu podršku.

Mihajlović je naglasio da je Vojvodjanska banka u 2018. „više nego dobro poslovala“ i da je ostvarila dobit koja je premašila očekivanja investitora.

„Ostvarili smo visoku dobit uprkos tome što je to bila godina integracije Vojvodjanske i OTP banke“, rekao je Mihajlović.

Istakao je i da menadžment vojvodjanske banke ove godine očekuje još bolje rezultate poslovanje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike