U trendu

Banda uhapšena u Austriji odgajila marihuane za 8,8 miliona evra

Organizovana kriminalna grupa čiji su pripadnici u akciji srpske i austrijske policije uhapÅ¡eni u Beču, od početka 2017. godine je proizvela 888 kilograma marihane, čija se vrednost procenjuje na 8,8 miliona evra na „crnom trÅŸiÅ¡tu“, saopÅ¡tilo je danas Ministarstvo unutraÅ¡njih poslova Srbije.

U akciji više od 200 policajaca u subotu je uhapšeno 26 osoba, od kojih su 24 drşavljani Srbije, jedan je Austrijanac, a jedan Crnogorac. Za jednim od uhapšenih tragale su Srbija i Austrija zbog trgovine drogom i oruşjem.

Zajednička istraga srpske i austrijske policije koja je počela krajem 2017. godine, pokazala je da je banda delovala u Austriji od početka te godine i da su njeni pripadnici marihuanu gajili u iznajmljenim kućama u Beču i okolini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije navodi u saopštenju da je u više od 20 pretresa otkriveno 14 laboratorija za gajenje marihuane, tri skladišta za njeno pakovanje, 10 kilograma upakovane marihuane spremne za prodaju i 7.500 biljaka od kojih bi se dobilo oko 350 kilograma suve marihuane.

Zaplenjeno je i 3,2 kilograma kokaina, 600 grama heroina, pištolj, 80.000 evra, više od 30 telefona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.