najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Četiri psa uginula od toplotnog udara na izložbi pasa u Leskovcu

Četiri psa uginula su od toplotnog udara danas na izložbi pasa Saut viner šou (South winner show) koja se održava na izletištu Pašina česma u Leskovcu, rečeno je agenciji Beta.

U Kinološkom društvu “Leskovac”, koje je organizovalo izložbu, rečeno je da su psi duže vreme bili izloženi suncu.”Veterinari su u dva slučaja, za koje ja znam, odmah pritekli u pomoć, ali nisu uspeli da pomognu psima. Savet je vlasnicima pasa da osetljive rase nikako ne izvode po velikim vrućinama i oni uglavnom to i ne čine. Mi smo se molili da ne pada kiša dva dana dok traju izložbe, ali su nas iznenadile ove tropske vrućine. Jako nam je žao zbog svega što se desilo”, kazao je predstavnik Kinološkog društva Nebojša Jovanović.

U Leskovcu je danas temperatura dostigla 35 stepeni u hladu.

Inače, danas se održava nacionalna izložba pasa svih rasa, a sutra međunarodna na kojoj će pored pasa iz Srbije biti izloženi i psi iz Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Nemačke, Italije i Poljske.

Za najlepšeg psa je proglašen Kane Korso iz Niša, drugo mesto je zauzeo Bob Tejl iz Bugarske, dok je treće zauzeo nemački lovački terijer iz Leskovca.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike