U trendu

Član Belivukove grupe pušten iz pritvora

Vuk Vučinić, koji je uhapšen pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka u utorak je pušten iz pritvora, potvrdio je za list „Danas“ njegov branilac advokat Vladimir Gajić.

Vučinić se sumniči da je dovezao Gorana Veličkovića u kuću u Ritopeku, gde je, kako je u više navrata istakao MUP, mučen, a potom i ubijen.

Gajić naglašava da očekuje da u odnosu na njegovog klijenta bude obustavljena istraga uoči isteka roka za podizanje optužnice početkom avgusta.

„Treba imati u vidu da je ovo veoma težak predmet i da je Vučinić pod istragom zbog operativnih saznanja policije koja su bila takva da se može reći da pritvor nije bio odredjen bez ikakvih sumnji. Medjutim, istraga je napredovala i njegova odbrana se ispostavila istinitom. Moram reći da je postupajući tužilac Mladen Ivanić postupio veoma profesionalno, jer je i inače dužnost tužioca da vodi računa o pravima okrivljenog, što je sada bio slučaj“, rekao je Gajić.

Goran Veličković je jedna od tri žrtve koja je rešenjem o pokretanju istrage stavljena na teret grupi Veljka Belivuka.

Kako su u više navrata iznosili policijski zvaničnici, on je namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je mučen, a potom i ubijen.

Posmrtni ostaci žrtava, tvrdio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, potom su samleveni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Vulin je u maju ove godine potvrdio da su DNK tragovi više žrtava pronadjeni veštačenjem na mašini.

Grupa Veljka Belivuka nalazi se u pritvoru od februara i početkom avgusta ističe rok od šest meseci koliko mogu da budu u pritvoru.

To znači da Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv Belivuka i njegovih saradnika, ima još dve nedelje da podigne optužnicu protiv njih.

U suprotnom, oni su u zakonskoj obavezi da sve pritvorene članove grupe puste da se brane sa slobode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.