U trendu

Drama u Hitnoj pomoći: Napao nožem i pretio na verskoj osnovi

U službi Hitne pomoći u bolnici u Prijepolju na medicinskog tehničara Amela Baliju (35) nožem je nasrnuo V.M. iz ovog grada, koji je posle hapšenja saslušan i biće predat Višem tužilaštvu u Užicu, navodi „Blic“.

Prema pisanju ovog lista, napadač je zaposlenom u Hitnoj pomoći na nacionalnoj i verskoj osnovi pretio da će ga zaklati. Kako je „Blicu“ ispričao Balija, napad se desio u subotu oko 3:30 pošto je V.M. potpuno smireno ušao u prostorije Hitne pomoći.

„Koleginica mu je rekla da sedne na otoman i da pričeka da dežurna doktorka Ivana Pajević završi telefonski razgovor pošto je u toku bila jedna intervenicija na terenu. Kada mu je doktorka prišla napao ju je verbalno, urlajući na nju: „zar doktorka treba da bude tako našminkana, vidi kakva ti je kosa, zar da me pregledaš tim lakiranim noktima“, kazao je Balija.

On je naveo da je napadač potom ušao u sobu za intervencije gde je V.M. i dalje vređao doktorku, pa je pokušao da ga smiri i rekao mu da sedne.

„Kada je seo zavrnuo je majicu i kazao “Imam nešto za tebe“. Onda je iz izvukao veliki nož, od policije sam kasnije saznao da je sečivo bilo dugo 30 centimetara. Mahinalno sam ga uhvatio za ruku, a on je nož podigao u visini mog vrata. U tom trenutku umešao se portir koji je pokušao da ga primiri. Iskoristio sam trenutak njegove nepažnje i uleteo u sobu za tehničare“, kazao je Balija.

Medicinski tehničar je rekao da je napadač pokušao da ga udari, ali je uspeo da zatvori vrata pa je nož ostao zaglavljen između vrata i štoka.

„Vikao je “zaklaću te, Turčine“. Lupao je pokušavajući da uđe u prostoriju, ali sam, naslonjen na vrata, uspeo da ga zadržim“, ispričao je Balija.

On je dodao da sve njegove kolege poznaju V.M. jer živi blizu bolnice, znaju ga kao mirnog čoveka i da on nikada ničim nije ukazivao da bi mogao da uradi ovako nešto.

„Pošto nije uspeo da prodre u prostoriju u kojoj sam se zabarikadirao, on je krenuo hodnikom. Doktorka Pajević je pobegla na sprat, na dečje odeljenje, i pozvala policiju koja je ubrzo došla i savladala ga“, kazao je Balija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.