U trendu

Evo zbog čega je Beograd noćas bio blokiran

Beograd je večeras bio blokiran u okviru probe policijske akcije Vihor koja je, kako prenosi Blic, završena nakon sat i po vremena.

Policajci naoružani puškama blokirali su Pancevacki, Pupinov, Brankov, Stari železnicki most, Gazelu i Autokomandu, a policija je videna i u Bulevaru despota Stefana, naselju Zbeg, na Ibarskoj magistrali, na Bubanj potoku i kod naplatne rampe „Vrčin“.

Akcija „Vihor“ naređuje se u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka akcija policije, pri čemu svaka patrola zna šta u tom trenutku treba da uradi, ko blokira mostove, autobuske i železnicke stanice, izlaze iz grada i svaki slican korak.

Kako navodi „Blic“, da je u pitanju proba ove akcije sve do njenog završetka nakon oko sat i po nisu znali ni policajci na terenu.

U Bulevaru despota Stefana, kako je ranije javio reporter „Blica“ sa lica mesta, saobracaj je bio zaustavljen, vozila su stajala u koloni, a na ulicama su bili specijalci sa pancirima i puškama.

Jedan od Beogradana na društvenim mrežama napisao je da je na Starom železnickom mostu u smeru ka Novom Beogradu video raciju, a da su specijalci „otvarali gepeke automobila i nešto tražili“.

Prema recima drugog očevica, na Autokomandi su bile zatvorene dve trake, a specijalac je propuštao „po jedno vozilo u smeru ka Konjarniku“.

Beogradani su javljali da su tri patrole specijalaca bile kod Vukovog spomenika, u Bulevaru kralja Aleksandra.

Ni policajci koji su na početku Pupinovog mosta u pancirima i sa oružjem nisu smeli da daju informacije o tome zašto je blokiran ovaj prelaz, prenosi portal „Lobi-info“, navodi Blic.

Kako navode očevici, policija „naoružana do zuba“ je bila i kod pogona GSP na Karaburmi, zaustavljala vozace i proveravala dokumenta.

Specijalci su blokirali saobraćaj i na Bubanj potoku i kod naplatne rampe Vrčin.

Novosti su takođe navele da se radi o policijskoj akciji Vihor i da su blokirani izlazi iz grada, te da su pripadnici MUP Srbije bili raspoređeni su večeras na nekoliko punktova u gradu.

Na početku su mediji tvrdili da he reč o policijskoj poteri pošto je vozač mercedesa posle zaustavljanja naglo dao gas i krenuo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.