U trendu

Na Horgošu zaplenjeno preko 22 kilograma marihuane

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u dva odvojena slučaja zaplenili preko 22 kilograma marihuane.

Oko 8,5 kilograma marihuane otkriveno je na izlazu iz zemlje, kada je analizom rizika za detaljnu kontrolu izdvojen automobil „mercedes“ albanskih registarskih oznaka, kojim je tročlana porodica albanskih državljana (otac, majka i maloletno dete) putovala iz Albanije, preko Crne Gore i Srbije ka Budimpešti, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja najpre su otkrili nepravilnosti u gustini materijala pragova. Zbog sumnje da su šupljine ispunjene nečim oni su demontirani i tom prilikom je iz oba praga izvađeno 16 paketa sa ukupno 8,5 kilograma marihuane.

Nekoliko sati ranije je u saradnji sa policijom detaljno pregledan automobil „daimler krajsler“ albanskih registarskih oznaka, kojim su iz Albanije, preko Kosova ka Italiji putovali 30-godišnji muškarac i 33-godišnja žena, albanski državljani. U dograđivanim pragovima njihovog automobila pronađeno je 13,6 kilograma marihuane spakovanih u 12 paketa oblepljenih selotejpom, navodi se u saopštenju.

Dalju istragu u oba slučaja preuzimaju policija i tužilaštvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.