U trendu

Napadač iz Dizeldorfa je poreklom sa Kosova, mentalno je bolestan

Policija u nemačkom gradu Diseldorfu, gde je sinoć devet osoba ranjeno u napadu sekirom na železnickoj stanici, uhapsila je 36-godišnjeg muškarca poreklom sa Kosova, koji je, prema navodima policije, mentalno bolestan.

Rojters navodi da je osumnjičeni, koji u Nemačkoj živi u obližnjem gradu Vupertalu, pobegao nakon napada sa diseldorfske železničke stanice i skočio sa mosta, pri čemu se ozbiljno povredio. On je potom uhapšen, a policija veruje da je delovao sam.

Navedeno je da su teško ranjene žrtve u stabilnom stanju. Portaprol policije je kazao da diseldorfska policija napad nije opisala kao „divljanje“ ili „terorizam“.

Kako je objavila RT, policija tog nemačkog grada je objavila da je osumnjičeni osoba koja ima „očigledan problem sa mentalnim zdravljem“. Navedeno je da je među ranjenima troje u teskom stanju.

„Bild“ je preneo da je noćna mora na glavnoj železničkoj stanici u Diseldorfu počela u četvrtak uveče, nešto pre 21 sata.

Prema navodima policije, jedan muškarac je sekirom nasumično napadao putnike, najpre u tramvaju, zatim na koloseku, a potom i u zgradi stanice.

Nemački mediji su preneli da je usledila velika akcija policije, kao i da su helikopteri nadletali taj deo grada.

Stanica je evakuisana, a obustavljen je i železnički saobraćaj.

Posle krvoprolića, napadač je preko šina istrčao iz stanice i skočio sa mosta kada se teško povredio. Tada je i uhapšen, a zbog povreda prebačen je u bolnicu. Nakon toga, uhapšen je još jedan muškarac, navodi „Bild“ napominjući da nije poznato da li ima veze sa napadom.

Za sada nema nagoveštaja da se radi o terorističkom napadu, a policija je zvanično navela da je reč o „nerasvetljenom nasilju“.

Mediji su ranije javili da je bilo četiri napadača i isto toliko povređenih putnika.

Železnička stanica je u međuvremenu otvorena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.