U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 22. maj 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o novom pokretu „Slobodni gradjani Srbije“ koga je osnovano bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković, novom treneru Novaka Djokovića Andreu Agasiju, o Partizanu – novom fudbalskom prvaku, ali i o seriji samoubistava dece u Srbiji.

ALO – „Gašić od sutra direktor BIA“, o tome da će bivši ministar odbrane i član Predsedništva SNS Bratislav Gašić na čelu BIA zameniti Aleksandra Djordjevića.

BLIC – „Zašto nam se deca ubijaju“, naslov povodom serije samoubistava koja je šokirala Srbiju. „Goran Marković i Aida Ćorović uz Jankovića“, o pokretu koji je osnovao bivši ombudsman i kandidat za predsednika Srbije Saša Janković. „Bojovićeve firme u dugovima do guše“, o tome ko je biznismen Dobrosav Bojović koji hoće da preuzme „Energoprojekt“.

DANAS – „Barabe će paliti ratne vatre dok im se to isplati“, o dužnostima normalnog čoveka iz ugla reditelja Gorana Markovića. Ambasador Madjarske Atila Pinter o odnosima sa Srbijom, putu Srbije ka EU i ostalim temema govori pod naslovom „Zalažemo se za odbranu granica Unije“. „Janković: Slobodni gradjani Srbije za ozdravljenje duše“, o osnivačkoj skupštini pokreta koji predvodi bivši zaštitnik gradjana.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ime novog premijera 12, juna“, o tome da su Nikola Selaković i Dušan Vujović i dalje u igri za predsednika Vlade Srbije. „Oda ustaštvu hrvatskog vrha“, povodom mise u Zagrebu za kardinala Alojzija Stepnica kojoj je prisustvala i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitaović. „Gašić od sutra preuzima direktorsku fotelju BIA“, tome da će nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić ponovo dobiti državnu funkciju. O tome šta piše u demografskoj analizi Vlade Srbije: „Više beba rodjeno u 19 gradova“.

INFORMER – List piše da se glumac Ljubiša Samardžić nalazi u bolnici: „Smoki u bolnici – Bori se za život“.

KURIR – „Zorana ne veruje državnim lekarima“, o tome da su zaposleni u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja infrastrukture na čijem je čelu Zorana Mihajlović išli na sistematski pregled u privatni dom zdravlja i da je to koštalo oko četiri miliona dinara.

POLITIKA – „Nema naloga za preseljenje Predsedništva u Palatu Srbija“, o tome da nema potvrde da se nadležne službe bave preseljenjem sedišta predsednika Repubilke sa Andrićevog venca. „I kosa pamti uzimanje droge“, o uticaju narkotika na organizam ali i na saobraćajne nesreće. „Partizanu 27. titula“, o tome da su crno-beli pobedom nad fudbalskim klubom Mladost iz Lučana postali prvaci države.

SRPSKI TELEGAF  – Pod naslovom „Kolinda pevala ustaške pesme“ list piše da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pevala pesmu Marka Perkovića Tompsona, pevača koji veliča ustaštvo. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.