U trendu

Nije izvršio krivično delo: Uroš Mišić pušten iz pritvora

Navijač Uroš Mišić koji je juče priveden u policijsku stanicu usled pojačanih mera bezbednosti povodom održavanja „Parade ponosa“ u Beogradu, nakon što je dao izjavu policiji pušten je na slobodu.

„Mišić nije uhapšen, odnosno zadržan jer za sada nema elemenata da je izvršio neko krivično delo“, rečeno je u tužilaštvu.

Policija je naime kod njega pronašla samo fantomku, za koju je Mišić tvrdio da je nosi ispod kacige za motor, a posedovanje fantomke nije ni prekršaj niti krivično delo.

Ukoliko se daljim radom utvrdi drugačije, tužilaštvo će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.

Mediji su juče preneli da su Mišić i još 53 osobe privedene zbog sumnje da mogu da ugroze bezbednost učesnika „Parade ponosa“. To je jutros potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjujući da je država uradila dobar posao u organizaciji „Parade ponosa“.

Mišić je odslužio kaznu od 5 i po godina zatvora zbog napada na policajca, a nedavno je oslobođen optužbi za tuču sa američkim marincima u klubu Plastik pre dve godine.

U Beogradu su juče održane „Parada ponosa 2015“ i „Ponos trans osoba“, koje su protekle u mirnoj atmosferi, uz dobro rasploženje i karnevalsku atmosferu i jake policijske snage.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Jovica

    Ej Srbijo, zemljo junaka, šta si doživela, čime da se ponosiš?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike