U trendu

Niš: Uhapšen organizator pljački vozila u romskom naselju

Niška policija uhapsila je I. I. (20) zbog osnovane sumnje da je organizovao grupu maloletnika s kojima je izvršio sedam pljački automobila u romskom naselju Stočni trg u tom gradu, saopšteno je danas.

Prema navodima policije, grupa maloletnika je na istom mestu i na isti način presretala vozače koji su se vraćali iz obližnjeg velikog tržnog centra i otimala im robu iz automobila.

„Hapšenjem osumnjičenog rasvetljeno je sedam krivičnih dela kradja i teških kradja na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj, prema naselju Medoševac i Koste Abraševića“, piše u saopštenju.

Policija je prilikom pretresa kuće u kojoj žive osumnjičeni maloletnici našla aluminijumske merdevine, motorne i električne testere, brusilice, ispravljač za punjenje akumulatora i druge predmete za koje su sumnja da su ukradeni.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom I. I. odredjeno je zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Protiv maloletnih osoba, osumnjičenih da su učestvovale u izvršenju tih krivičnih dela, podnete su krivične prijave u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Prema nezvaničnim saznanjima, sve pljačke vozila u romskom naselju Stočni trg obavljane su po istom scenariju. Jedan ili više maloletnih Roma zaustavljalo bi vozila istrčavanjem na kolovoz, a dok bi se vozač raspravljao sa njima i ubedjivao ih da se sklone sa puta, ostali bi uzimali iz automobila sve što bi našli na sedištu i u gepeku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar