U trendu

Objavljen snimak likvidacije vođe navijača Partizana (uznemirujuć video)

Ljubomir Kića Marković, vođa navijača Partizana, ubijen je u petak uveče na Voždovcu, a još se ne zna da li je likvidacija povezana s borbom za prevlast na tribini ili s ratom narkokartela.

Čak desetak kamera je snimilo trenutak likvidacije, a snimku s jedne nadzorne kamere objavljen je danas. Na njoj se vidi kako Marković stoji sa grupom mladića ispred balona za mali fudbal. U tom trenutku mu je napadač prišao s leđa. Marković je video pištolj ili prepoznao napadača i krenuo u beg. Tom prilikom pogođen je sa četiri metka, nakon čega ga je ubica još dva puta pogodio u glavu kako bi bio siguran da ga je usmrtio.

Marković je od sredine prošle decenije bio jedan od najviđenijih navijača Partizana. Može ga se videti u jednom od najpoznatijih dokumentaraca o navijačima „Real Football Factories“, kada u epizodi o ultrasima na Balkanu (BBB-ima, Torcidi, Delijama, Grobarima) u delu filma o navijačima Partizana peva uz suborca s tribine koji vitla pištoljem.

Široj javnosti postao je poznat 2009. godine nakon ubitva Brua Tatona, navijača Tuluza koji je nastradao posle okršaja s Grobarima u Beogradu. Marković je zbog tog zločina zajedno s Ivanom Grkvićem osuđen na 30 godina zatvora. Kazna mu je zatim smanjena na 15 godina, ali je na kraju odležao samo devet i na slobodu izašao 2017. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.