U trendu

Preokret: Sama se izujedala pa prijavila da je silovana i pretučena

L. L (20) iz Zaječara, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao, prebio i krvnički izujedao svoju komšinicu A. L. (19), po nalogu tužioca pušten je iz pritvora. Istraga je utvrdila da napastvovanja nije bilo, a protiv devojke biće podignuta krivična prijava zbog lažne optužbe za obljubu.

A. L. priznala je zaječarskoj policiji da je zaljubljena u L.L, ali da nije mogla da podnese to što je on „ignoriše“. Priznala je da je sama sebe izujedala po telu, a roditeljima, kada su primetili povrede, ispričala je da je silovana.

Devetnaestogodišnjakinja je prvo tvrdila da je L. L presreo na putu do kuće, uvukao u svoj dom i počeo da je tuče. Navela je i da ju je napastvovao, kao i da je tokom tog čina izujedao više od 30 puta po celom telu. Ispričala je i da joj je L.L zapretio da će je ubiti ako ikome kaže šta se dogodilo. Po povratku kući, sa iscepanom odećom i vidljivim povredama spazili su je ukućani, pa su je odmah odveli u Zdravstveni centar u Zaječaru. Tamo je ginekolog potvrdio da je devojka imala seksualni odnos. Njeni roditelji odmah su obavestili policiju, koja je pošla u potragu za L.L, jer se verovalo da se krije u jednom praznom stanu u Zaječaru.

Kada su ga uhapsili, L.L je priznao da je imao odnos sa komšinicom, ali je tvrdio da je sve bilo dobrovoljno. Šta se sve dogodilo tog dana i koji su tačno motivi lažnog prijavljivanja još nije u potpunosti jasno.

A. L. ima pravo da uloži prigovor Apelacionom tužilaštvu u Nišu u roku od osam dana na odluku zaječarskog Višeg tužilaštva da obustavi istragu protiv L.L.

– Nakon što Apelaciono tužilaštvo donese odluku mi ćemo najverovatnije pokrenuti postupak protiv devojke za lažno prijavljivanje – kažu u zaječarskom tužilaštvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.