Radulović pre smrti objavio fotografije iz kafane, a nedavno se nagodio sa tužilaštvom (foto)

Luka Radulović (37), koji je noćas ubijen u Beogradu, pre mesec dana se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina, saznaje Tanjug.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne.

Radulović je policiji poznat kao narko-diler, a široj javnosti kao vozač „bentlija“ koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u septembru prošle godine, zbog čega je, u odvojenom krivičnom postupku u osnovnom sudu, bio optužen za ugrožavanje bezbednosti predsednika.

Sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal ticao se njegovih kriminalnih radnji, odnosno dilovanja narkotika.

Prema tom sporazumu, koji je presudom potvrdio i Specijalni sud, Radulović je priznao da je 25. oktobra preprodao 116 grama kokanina, nakon čega je uhapšen, dok je u njegovom stanu pronađeno još 0,25 grama kokaina.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo presudu kojom je taj sporazum potvrđen 9. marta i ukinuo pritvor Raduloviću.

Radulović je međutim izbegavao da primi tu presudu kako bi odložio izvršenje kazne.

Noćas je u pucnjavi u centru grada ranjen, ali je prema pisanju medija, na Urgentnom centru podlegao povredama. Samo par sati pre ubistva, na Fejsbuku je objavljivao fotografije iz provoda, sa prijateljima i devojkom.

Radulovića je tražilo i austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine, ali Srbija ne izručuje svoje državljane.

Što se tiče slučaja Bentli, pored Radulovića optuženi su i njegovi saputnici iz automobila Miloš Tančev i Stevan Dukić koji su u pitvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu u Nani početkom decembra.

Suđenje u slučaju Bentli vodiće se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, iako je istragu sprovelo Više javno tužilaštvo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike