Skandal u Barseloni: Đaci iz Beograda ostali bez smeštaja u Španiji

Učenici Devete beogradske gimnazije, Prve ekonomske i još nekih škola iz Beograda su preko turističke agencije otišli na letovanje u Španiju sa profesorkom, ali ih tamo nisu sačekale hotelske sobe koje su uredno platili, prenose večeras beogradski mediji.

Kako prenose Novosti, ekskurziju je, u privatnoj režiji, organizovala profersorka istorije u dogovoru sa učenicima i njihovim roditeljima. To je potvrdio i Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije, koji kaže da ova škola ne organizuje ekskurzije tokom raspusta.

Kada su stigli u hotel u Ljoret de Mar, na recepciji im je rečeno da njihov boravak nije plaćen.

Iako je trebalo da u hotelske sobe budu smešteni još tokom prepodneva, srednjoškolci su dan proveli u holu hotela, dok im je – prema rečima roditelja – zatraženo da svojim novcem plate prenoćište, prenosi N1.

U hotelu je tokom večeri bila i španska policija.

Jedan od roditelja kaže da su zaposleni u hotelu, posle određenog vremena, dozvolili učenicima da iskoriste toalete u tri sobe kako bi mogli da se istuširaju, a kasnije su im dali i večeru. Jedan deo učenika, uspeo je samostalno da nađe smeštaj u drugom hotelu, koji su morali da plate.

Dok su roditelji ispred prostorija agencije u Ulici Majke Jevrosime unutra je turistička inspekcija, navode Novosti.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    To nije školska ekskurzija, već ljetovanje u organizaciji profesorice -mafijašice

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike