Užas na porodičnom slavlju: Devojčici topovskim udarom raznet grudni koš

Devojčica (10) iz Konjevića kod Čačka teško je povređena na porodičnom veselju kada je u blizini nje eksplodirao „topovski udar“. Devojčici je od eksplozije teško povređen grudni koš.

Kako je ispričao očevidac, jedan od gostiju na porodičnom veselju, kome je prisustvovala i povređena devojčica, aktivirao je „topovski udar“, napravu koja se prilikom vojnih vežbi koristi za fingiranje eksplozije bombe.

– Odjeknula je strašna eksplozija. Ljudi koji su bili u blizini su popadali, a dete koje je bilo odmah pored mesta gde je „topovski udar“ eksplodirao, skoro da nije davala znake života – priča očevidac nesreće.

Povređena devojčica prebačena je u čačansku bolnicu. Lekari su utvrdili da su povrede koje su joj nanete opasne po život. Zbog teških povreda, iste večeri transportovana je u Beograd.

– Devojčica je primljena u Urgentni centar sa ozbiljnim povredama grudnog koša. Mi smo je zdravstveno zbrinuli, ali je zbog stanja u kom je bila lečenje moralo biti nastavljeno u Institutu za majku i dete u Beogradu. Koliko znamo, devojčica se uspešno oporavlja od povreda koje su vrlo ozbiljne – kaže Biljana Kočović, portparolka čačanske bolnice, a prenosi Blic. .

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.