U trendu

Vanredna situacija u Medvedji zbog smetova na putevima

U opštini Medvedja danas je proglašena vanredna situacija zbog nemogućnosti da se očiste lokalni putevi, na kojima su smetovi visoki i dva metra, te ne može da se ode do stanovnika zavejanih planinskih sela.

Predsednik Opštine Medvedja i komandant Štaba za vanredne situacije, Nebojša Arisć rekao je agenciji Beta da je Javno preduzeće „Obnova“ s tri mašine za ćišćenje snega nemoćno u borbi s mećavom.

„Najteže je u selima uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom – Medvece, Marovac, Gornji Gajtan, Braina, Gubavce i Sponce, gde su staračka domaćinstva i bolesni ljudi. Ne možemo da očistimo puteve ni do policijski i vojnih punktova u tom kraju. Zapravo, mi ih očistimo, ali za nekoliko sati ponovo su zatrpani“, kazao je Arsić.

On je rekao da je jedna žena iz Gornjeg Gajtana na rukama doneta do prohodnog puta kako bi otišla do leskovačke bolnice na dijalizu, i da je on opštinskim terenskim vozilom iz Tupala dovezao devojčicu sa visokom temperaturom do Doma zdravlja u Medvedji.

„Pošto smo u vanrednoj situaciji, sada možemo da angažujemo dodatnu mehanizaciju što smo i učinili, pa se nadamo da ćemo uspeti da probijemo smetove viskoke preko dva metra“, rekao je on.

Istakao je da u pojedinim selima nestaje struja, najčešće u Tupalu.

Danas je i u opštini Sjenica proglašena vanredna situacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.