U trendu

Vozač koji je usmrtio dečka na Divčibarama na zadnjem sedištu vozio svoje dete?

Na Divčibarama se juče dogodila stravična saobraćajna nesreća kada je vozilo udarilo u grupu dece koja su prelazila pešački prelaz, a na licu mesta poginuo je 10-godišnji Aleksa Dimitrov iz Subotice, dok je dvoje dece povređeno.

Policija je vozača „tojote“ beogradskih registarskih oznaka uhapsila na licu mesta, a automobil je prenet na vanredni tehnički pregled kako bi proverili da li je osumnjičeni V.V. vozio sa neispravnim kočnicama ili su one iznenada otkazale.

Prema pisanju domaćih medija, V.V. je na zadnjem sedištu vozio svoje dete. Iako automobil nije divljao, vozač je skrenuo s puta na trotoar i jurnuo pravo na kolonu dece, iako mu je učiteljica očajnički mahala ne bi li ga zaustavila.

Podsetimo, do stravičnog udesa je došlo u neposrednoj blizini hotela „Pepa“, u kojem su deca bila smeštena. Trebalo je da se učenici subotičke osnovne škole juče vrate kućama sa rekreativne nastave, a vreme između doručka i ručka želeli su da iskoriste za šetnju.

Kolona učenika trećeg razreda osnovne škole prelazila je ulicu. Kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice, na njih je naletela „tojota“ kojom je upravljao V. V. (43).

– Vikendaš iz Beograda je došao po svoje dete, da ga vrati kući. Poznajemo ga iz viđenja. Vozio je prosečnom brzinom, ali nije kočio, kao da uopšte nije video decu. Išao je pravo na kolonu mališana! Učiteljica je pokušala da ga zaustavi, ali uzalud. Ona mu je očajnički mahala i pokazivala da stane, ali on nije reagovao. Pregazio je dečaka, a dve devojčice i učiteljicu lakše povredio. Dete mu je bilo na zadnjem sedištu. Nikome nije jasno da li se okrenuo ka detetu ili je gledao u telefon kada je skrenuo s puta – kažu prolaznici, koji su se zatekli na mestu nesreće.

Čim je video šta je uradio, vozač se zaustavio i izašao iz automobila.

– Izašao je iz kola i počeo da plače. Uhvatio se za glavu i počeo je da viče: „Otkazale su mi kočnice!“ – prepričavaju meštani ovog turističkog mesta.

Porodica dečaka neutešna je posle smrti sina jedinca, a Aleksina baka Zlatinka je za „Novosti“ kroz suze rekla:

– Svakog dana nam je slao slike sa rekreativne nastave, bio je pun utisaka i jedva smo čekali da dođe da nam ih ispriča. Nikada ih nećemo čuti… Toliko je bio dobro i pametno dete, toliko se radovao odlasku i druženju. Ovo je kao najgori košmar. Sin Vladimir i snaja Marina su odmah otišli u Valjevo i čekam da se jave…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.