Zašto se čekalo 17 meseci na imenovanje načelnika?

Foto: Beta

Istraživač Beogradskog centra za bezbedonosnu politiku Saša Đorđević pozdravio je danas izbor novog načelnika Uprave kriminalističke policije Srđana Paskvalija, ali je naglasio da je i dalje nejasno zašto je smenjen Rodoljub Milović i zašto se čekalo 17 meseci na imenovanje novog načelnika.

„Zvaničnog saopštenja policije još uvek nema“, ukazao je Đorđević i dodao da na osnovu informacija iz medija zaključuje da je procedura je ispoštovana.

„Rešenje o postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova na predlog direktora policije. S obzirom da važeći Zakon o policiji ne predviđa interni konkurs za postavljenje, teško je zaključiti ko su bili još kandidati i kako se došlo do novog načelnika“, rekao je Đorđević za agenciju Beta.

Dodao je i da ukoliko bi se usvojio novi Zakon o policiji, da bi interni konkurs bio bi obavezan i ceo proces transparentniji.

On je istakao da je veoma važno što novi načelnik kriminalističke policije Srđan Paskvali, koji je do trenutka izbora obavljao funkciju pomoćnika načelnika UKP-a, ima međunarodno iskustvo.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar