U trendu

Ambasadorka Francuske u Beogradu priredila prijem povodom Dana pada Bastilje

Francuska ambasadorka u Beogradu Kristin Moro priredila je večeras u rezidenciji francuske ambasade prijem povodom Dana pada Bastilje.

Moro je rekla da se prijateljstvo i saradnja Francuske i Srbije odvijaju tokom cele godine i da su dve zemlje zajedno „prešle dug put“.

„Francuska i Srbija su zajedno prešle dug put, a njihova saradnja u oblasti politike, privrede i kulture napreduje iz godine u godinu“, kazala je Moro u obraćanju zvanicama.

Ona je dodala da je Srbija ostvarila ogroman napredak od otvaranja prvih poglavlja u pregovorima sa EU u decembru prošle godine do poglavlja 23 i 24, koja će biti otvorena 18. jula, i ocenila da je nedavni Samit o Zapadnom Balkanu u Parizu bio prilika za unapredjenje regionalne saradnje i veza zemalja Zapadnog Balkana sa EU.

Prijemu su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar kulture Ivan Tasovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, članovi diplomatskog kora, predstavnici verskih zajednica i nevladinih organizacija i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.