BNV: Zvizdić pozvao na saradnju

Foto: Beta

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić rekao je na svečanoj sednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u Novom Pazaru da će BiH na putu evropskih integracija posebnu pažnju obratiti na položaj Bošnjaka u Sandžaku, saopšteno je danas posle sednice ovog manjinskog organa Bošnjaka u Srbiji.

„Zvizdić je govorio o trenutnoj situaciji u BiH i otvorio mogućnost uspostavljanja novih vidova saradnje sa opštinama u regionu Sandžaka, naročito u oblasti ekonomije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednik BNV-a Sulejman Ugljanin istakao je „važnost pristupanja Srbije Evropskoj uniji i posebno naglasio da Srbija i BiH treba da rade na rešavanju otvorenih pitanja između bošnjačkog i srpskog naroda i država Bosne i Hercegovine i Srbije“.

Zvizdić se prethodno sastao s potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, kada je ocenio da je prioritet njegove države mir i stabilnost u regionu, na šta obraća „posebnu“ pažnju.

On je tom prilikom pojasnio da BiH želi dobre odnose sa susedima i unapređenje ekonomskih odnosa, kao ključa za mir i stabilnost na zapadnom Balkanu.

„Ekonomija stvara perspektive i puteve saradnje, možda i bolje nego politika“, ocenio je Zvizdić. 

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar