U trendu

Božović (DS): Saradnja skupštine i Otvorenog paralmenta raskinuta u nasilničkom maniru

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović kritikovao je danas odluku predsednice Skupštine srbije Maje Gojković o prekidu saradnje sa organizacijom Otvoreni parlament i ocenio da je time u „nasilničkom maniru“ raskinuta poslednja veza izmedju parlamenta i gradjana.

On je u saopštenju naveo da svi poslanici i gradjani znaju koliko je Otvoreni parlament bio važan za kontrolu rada poslanika, jer su tim putem gradjani mogli da pitaju poslanike, a poslanici su morali da im odgovaraju u dogledno vreme.

Mogli su da prate rad poslanika i odbora, da kontrolišu kako je koji poslanik glasao i šta je govorio na sednicama, da prate statistiku i imaju uvid u rad onih koji bi po zakonu trebalo da ih predstavljaju, podsetio je Božović.

„Očigledno je ‘šešeljizam’ Maje Gojković prevagnuo nad potrebom gradjana da znaju šta poslanici rade. Nasilničke metode nasledjene iz SRS i želja da se parlament zatvori za gradjane bile su jače od transparentnosti rada parlamenta“, ocenio je Božović.

On je rekao i da je ukidanje mogućnosti da gradjani kontrolišu rad poslanika poslednji u nizu pokušaja Maje Gojković da „privatizuje“ Skupštinu i pogazi Ustav i zakone.

Po njegovoj oceni ukidanje rasprave o najvažnijem Zakonu o budžetu, brutalne laži i obračuni sa opozicionim poslanicima imaju za cilj blokadu rada parlamenta, ukidanje opozicije i poslednje kontrole nad radom vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.