U trendu

Britanski ambasador: CRTA za nas i dalje važan partner

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif nije želeo danas da komentariše vest da je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA, a dodao je da njegova zemlja ceni saradnju sa srpskim parlamentom, a da je CRTA i dalje njen važan partner.

„Visoko cenimo našu saradnju sa Skupštinom Srbije. Parlament je važan deo svake demokratije. Takodje, CRTA je za nas i dalje vrlo važan partner, pošto želimo civilno društvo koje doprinosi transparentnosti“, rekao je novinarima ambasador Velike Britanija koja je medju zemljama koje najviše ulažu u otvorenost parlamenta.

Ambasador Kif je na konferenciji „Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas“ to rekao na pitanje novinara o tome što je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA koja je juče zatamnila svoj sajt „Otvoreni parlament“.

CRTA je to objasnila time što „ne želi i ne može da posmatra urušavanje“ kojem Skupština Srbije „podvrgnuta poslednjih dana“, tokom debate o državnom budžetu za 2018. godinu. Ta organizacija je dodala da će sajt „Otvoreni parlament“ biti zatamnjen dok „situacija ne počne da se vraća u civilizacijske tokove“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.