U trendu

Čepurin posetio Srpsku radikalnu stranku

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sastao se danas  s predsednikom Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavom Šešeljem, koji mu je izrazio zahvalnost Rusiji zbog činjenice da ova država nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

Kako se navodi u saopštenju SRS, Čepurin i Šešelj su u izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru, u sedištu stranke, razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu i Rusiji.

U saopštenju se se ističe da je ambasador Rusije istakao da da je Vojilav Šešelj dokazani prijatelj Rusije i ruskog naroda.

Predsednik SRS, navodi se u saopštenju, istakao je da srpski radikali smatraju da bi Srbija trebalo da odustane od evropskih integracija i da se okrene sveobuhvatnoj saradnji sa Rusijom putem članstva u ODKB.

Šešelj je takodje istakao da Srpska radikalna stranka od svog osnivanja ima bliske odnose sa ambasadom Rusije u Beogradu.

Predsednik radikala je takodje izrazio zahvalnost Rusiji zbog činjenice da ova država nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike