U trendu

CIRSD: Jeremić i Kana o medjunarodnim odnosima i Aziji

Centar za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) organizovaće danas skup „Budućnost pripada Aziji“ na kojem će govoriti predsednik CIRSD-a i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić i osnivač organizacije Fjučer mep (FutureMap) iz Singapura Parag Kana.
Na skupu koji će početi u 17.30 u opštini Stari grad, biće predstavljena i knjiga Paraga Kane „Budućnost pripada Aziji“, kao i novi broj časopisa „Horajzons“ (Horizons), u izdanju CIRSD-a.

Parag Kana je doktorirao na Londonskoj školi ekonomije i autor je bestseler trilogije o odnosima u svetu „Drugi svetski rat“, „Kako upravljati svetom“ i „Konektografija: Mapiranje budućnosti globalne civilizacije“.

Kana je redovan komentator televizija CNN, BBC, Al Džazira i CNBC, a njegovi tekstovi objavljeni su u časopisima „Fajnenšel tajms“, „Vol strit džornal“, „Vašington post“, „Tajm magazin“, „Horajzons“.

CIRSD osnovan krajem 2013. godine, nakon Jeremićevog predsedavanja Generalnom skupštinom UN.

Centar je organizovao diskusije u Beogradu, Njujorku, Pekingu, Londonu, Parizu, Istanbulu i drugim svetskim centrima.

Partneri CIRSD-a su, izmedju ostalih, i francuski Institut za spoljne poslove, Centar za američki progres u Vašingtonu, Univerzitet Harvard, londonski Medjunarodni institut za strateške studije, Ruska akademija i kineski Državni centar za istraživanje razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.