Djurić: Danas ili sutra moguć dogovor o radu Telekoma na Kosovu

Direktor vladine Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Djurić najavio je da bi danas ili sutra mogao da bude postignut dogovor Beograda i Prištine o telekomunikacijama koji uključuje i nesmetan rad Telekoma Srbije na Kosovu.

Djurić je za Televiziju Pink rekao i da će taj sporazum, ako bude zaključen, omogućiti da Telekom Srbije nesmetano radi na Kosovu i Metohiji i da njegova imovina bude zaštićena.

„Danas ili sutra taj dogovor bi mogao da bude finalizovan i zaključen“, rekao je Djurić dodavši da se radi o sporazumu o telekomunikacijama iz 2013. godine koji je potvrdjen i 2015. godine.

Djurić je rekao i da će, u slučaju dogovora, Srbi na Kosovu i Metohiji moći da koriste usluge Telekoma Srbije po uobičajnim cenama, i da će svako iz centralne Srbije moći, na primer, da dobije Kosovsku Mitrovicu okretanjem istog pozivnog broja 028 po regionalnoj ceni poziva.

Prema njegovim rečima, u slučaju da dogovor bude postignut, više neće biti moguće uništavanje imovine Telekoma Srbije na Kosovu i Metohije.

„Ako uspemo da se dogovorimo, više neće biti moguće da se uništavaju i seku bazne stanice Telekoma“, rekao je Djurić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike