U trendu

DSS o izborima u Beogradu, partokratiji i poreklu imovine

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da bi trebalo razmišljati o programskom ukrupnjavanju opozicije za izlazak na beogradske izbore.

On je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da se ta stranka nije bavila kalkulacijama u vezi s tim izborima, već je pripremala svoj plan i program, i „viziju razvoja grada“.

Po njegovim rečima, tema beogradskih izbora je da se omogući razvoj grada, a ne da se odlučuje o predsedniku Srbije, „ma ko to bio“.

Jovanović je ponovo uopozorio na neophodnost obezbedjivanja podjednakog stranaka tretmana u medijima i izbornih uslova za sve koji učestvuju na izborima.

On je upozorio je  da je u „svim sferama života u Srbiji na ceni partorkatrija koja razara društvo“.

Jvanović je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da je partokratija „kancer društva“ i da je ima svuda – od medija, do zapošljavanja preko državne uprave i prelivanja para iz državne  uprave u privatne džepove.

Po njegovim rečima, prvi korak za suzbijanje tog problema je izmena izbornih propisa.

Jovanović se založio i za donošenje Zakona o poreklu imovinu, ali ne onako kako želi vlast. On je naveo da  DSS smatra da bi zakon mora  se odnosi na period od 1990. godine i dalje.

Ocenio je da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih, istovremeno sa redovnim beogradskim izborima predstavljalo zloupotrebu demokratskih tekovina, i da bi, ukoliko vlast raspište i vanredne opšte izbore, iako za tim nema političke potrebe, to bil i „vredjenje institucija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.