U trendu

Evropska komisija: Nastojimo da održimo dijalog

Evropska komisija stavila je danas do znanja da je u kontaktu s čelnicima u Beogradu i Prištini s ciljem da se održi dijalog o normalizaciji odnosa dve strane.

Portparol Evropske komisije, medjutim, nije mogao da komentariše informaciju da je prištinska delegacija otkazala učešće u tehničkoj rundi dijaloga, predvidjenoj ove nedelje.

„Jedino što mogu reći je da smo u stalnom dijalogu sa šefovima pregovaračkih timova i dijalog ćemo nastaviti što je pre moguće“, izjavio je portparol.

On je time odgovorio na pitanje novinara da li smatra da je dijalog održiv pošto je delegacija Priština dostavila kabinetu visoke predstavnice Federike Mogerini poruku da otkazuje učešće u tehničkoj rundi dijaloga ove nedelje.

Predstavnik za štampu Evropska komisija je tako uzvratio i na pitanje može li se osvrnuti na informacije iz Prištine da kosovski predsednik Hašim Tači danas u parlamentu nema izgleda da dobije ovlašćenje za nastavak dijaloga koji bi trebalo da se okonča pravno obavezujućim sporazumom dve strane o potpunoj normalizaciji odnosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.